POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK 18.12.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie 1  na mleku7 chleb baltonowski i razowy1 z masłem7, ser żółty,   sałata, ogórek świeży,  herbata z cytryną Zupa czosnkowa z ziemniakami7,9, gulasz wieprzowy 1 ziemniaki, ogórek kiszony, sok  tłoczony

 

Jogurt owocowy do picia 7, chrupki kukurydziane

 

WTOREK 19.12.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Muszelki zbożowe (czekoladowe) na mleku chleb  baltonowski  i  graham1 z masłem 7, szynka babuni,  pomidory,  herbata z cytryną. Zupa pieczarkowa z makaronem 1,3,7,9  ziemniaki, kotlet z indyka panierowany, surówka z selera z dodatkiem żurawiny i rodzynek  7kompot wieloowocowy.  Jabłka, gruszki w cząstki Pieczywo mieszane z masłem 1,7 serek almette śmietankowy 7 szczypiorek, herbata z cytryną, winogrona

ŚRODA 20.12.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Płatki miodowe na mleku 7 chleb baltonowski orkiszowy1z masłem7, schab pieczony, rzodkiewki,  herbata z cytryną. Barszczyk czerwony  7, 9 ziemniaki, ryba z pieca 1,4 surówka z kiszonej kapusty,  sok tłoczony Bułka pszenna z masłem 1,7  szynka prasowana, rzodkiewki, herbata z cytryną. Pomarańcze

 

 

CZWARTEK 21.12.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki karmelowe 1 na       mleku 7chleb baltonowski i żytni1 z masłem 7 kiełbasa krakowska, papryka,  herbata z cytryną. Zupa z zielonej soczewicy z zacierkami  1,3,7,9  ziemniaki, klopsiki w pomidorach 1,3 marchew karotka1,7 sok tłoczony, Owoce sezonowe w cząstki Ciasto marchewkowe 1,3,7 herbata z cytryną , kiwi

PIĄTEK 22.12.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna1  na mleku7, chleb baltonowski  i razowy1 z masłem7, jajko na twardo 3 sałata, szczypiorek,  herbata z cytryną . Zupa kalafiorowa 7, 9, kluski leniwe 1,3,7 marchewka do chrupania,  sok jabłkowo-gruszkowy Mus owocowy Kubuś, biszkopty fingers 1,3,7

Główne alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach Smacznego

     SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne