POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK  24.09.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Muszelki czekoladowe1  na mleku7, chleb baltonowski i orkiszowy1 z masłem7,  szynka pieczona, rzodkiewki , herbata  z cytryną Biały barszcz 7, 9, spaghetti  z mięsem i warzywami,  ogórek kiszony, sok tłoczony Chałka z kruszonką 1,3,7 herbata z cytryną, arbuz

WTOREK  25.09.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane  na mleku7, chleb baltonowski i razowy 1 z masłem7,  mielonka tyrolska, pomidory,  herbata  z cytryną. Zupa z czerwonej soczewicy, ziemniaki, kotlet z piersi indyka1,3 , mizeria 7, kompot  wiśniowy. Jabłka i gruszki Kanapki 1z masłem 7i twarogiem waniliowym 7, herbata z cytryną, śliwki węgierki

ŚRODA 26.09.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kółeczka miodowe1 na mleku 7 chleb baltonowski i  razowy  1 z masłem 7  , pasztet pieczony, ogórek świeży, herbata  z cytryną Zupa z zielonej fasolki szparagowej 7,9  ziemniaki,  pulpety rybne w sosie koperkowym 1,4, surówka z kiszonej kapusty, sok porzeczkowo- jabłkowy Galaretka owocowa, rurki waflowe puste1, soczki owocowe 0,2L

CZWARTEK 27.09.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Chleb baltonowski  i razowy1 z masłem7, szynka gotowana, rzodkiewki, kiełki słonecznika, kawa Inka 1 na mleku 7herbata  z cytryną. Zupa ogórkowa7,9,   kasza pęczak 1 gulasz z szynki 1, surówka z czerwonej kapusty,  kompot truskawkowy. Owoce sezonowe Kanapki 1 z masłem 7 i szynką z kurczaka,  ogórek małosolny, herbata z cytryną, pomarańcze

PIĄTEK  28.09.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe1 na   mleku 7 chleb baltonowski  i orkiszowy1z masłem7, ser    żółty 7, sałata, herbata. Pestki dyni Barszcz ukraiński 7,9,ziemniaki, kotlet z jaja1,3 , surówka z marchwi i chrzanu, sok z gruszek Serek Bakuś kieszonka7, soczki owocowe 0,2L, ½ banana

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.

Główne alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne