POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK 16.09.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki miodowe1 na mleku7 chleb baltonowski i razowy1 z masłem7, szynka pieczona, rzodkiewki, herbata  z cytryną. Kapuśniak z białej kapusty zasmażany 9  spaghetti z mięsem  i warzywami 1,3 ogórek kiszony, sok z dyni Ciasto murzynek 1,3,7, herbata z cytryną, kiwi

WTOREK 17.09.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie  1 na mleku7 chleb baltonowski  i orkiszowy 1 z masłem7, ser żółty 7 sałata, ogórek świeży,  herbata  z cytryną. Rosół z makaronem 1,3,7,9 ziemniaki,  suflet wołowo-wieprzowy,  sałata  ze            śmietaną 7 sok  tłoczony z jabłek i dyni.  Gruszki Jogurt naturalny7, biszkopty1,3,7, borówka amerykańska

ŚRODA 18.09.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Chleb baltonowski i razowy 1 z masłem 7, mielonka tyrolska, mix świeżych warzyw, kakao na mleku7, herbata z cytryną Zupa grochowa z zacierkami 1,3,9 ziemniaki, ryba z pieca1,4 sałatka z pomidorów z cebulą, sok z marchwi. Gruszki  Bułka pszenna 1 z masłem7  i dżemem truskawkowym 100% bez dodatku cukru, herbata z cytryną

CZWARTEK 19.09.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku 7  chleb baltonowski i razowy1 z  masłem 7 , twarożek ze szczypiorkiem 7 herbata z cytryną Zupa ogórkowa 7, 9 ,   ziemniaki, kotlet schabowy1,3 marchew z groszkiem 1,7  lemoniada  cytrynowa Pieczywo mieszane 1 z masłem7 kabanosy drobiowe, herbata z cytryną. Śliwki

PIĄTEK 20.09.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne 1 na    mleku 7 chleb baltonowski i orkiszowy 1 z  masłem7, filet z indyka, rzodkiewki, herbata  z cytryną Barszcz ukraiński 7,9  kluski leniwe 1,3,7 jabłuszka w cząstki, sok z gruszek Deser mleczny Bakuś 80g 7,              ½ banana. Woda źródlana

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.   Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne