POSIŁKI

 

PONIEDZIAŁEK 14.10.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku7 chleb baltonowski i razowy1 z masłem7, szynka z drobiu, ogórek świeży,   herbata  z cytryną. Zupa pomidorowa z makaronem  1,3,7, 9  ziemniaki,  potrawka z kurczaka, surówka z mieszanych kapust,  sok z dyni Chałka z masłem 1,3,7, jogurt pitny7 ,pestki słonecznika

WTOREK 15.10.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Płatki  owsiane na mleku 7chleb baltonowski  i orkiszowy 1 z masłem7, szynka prasowana,  pomidory, herbata  z cytryną. Zupa ryżowa 9  ziemniaki,  kotlet schabowy 1,3  marchew               z groszkiem gotowana 1,7 sok z jabłek. Gruszki Bułka 1 z masłem7 i twarogiem waniliowym 7, herbata z cytryną. Rodzynki

ŚRODA16.10.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Makaron1,3 na mleku7, chleb baltonowski i razowy1 z  masłem 7 , pasztet pieczony, papryka czerwona,  herbata z cytryną Biały barszczyk 1,7,9, kasza gryczana, strogonoff 1                mizeria 7,  sok jabłkowy. Kisiel owocowy  do picia1, podpłomyki  pszenne 1 , brzoskwinie świeże w cząstki

CZWARTEK 17.10.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie  na mleku 7chleb baltonowski i razowy1 z  masłem 7 , ser żółty, sałata, rzodkiewki,  herbata z cytryną Zupa jarzynowa 7,9, pierogi z mięsem 1,3 sałatka z pomidorów z cebulką, sok owocowy. Kanapki 1 z masłem 7, kiełbasa dębicka,  kiełki słonecznika, herbata z cytryną. Śliwki

PIĄTEK 18.10.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne 1 na mleku 7 chleb baltonowski i orkiszowy 1 z  masłem7,  pasta serowo-jajeczna 3,7, ze szczypiorkiem herbata  z cytryną Krupnik 9  ziemniaki,  pulpety  rybne w sosie koperkowym 1,4 , surówka z kiszonej kapusty, sok Mus owocowy Bakuś, wafle kukurydziane,    soczki 0,2L

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.   Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne