POSIŁKI

  PONIEDZIAŁEK 20.05.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku7 chleb baltonowski i razowy1   z masłem 7, kiełbasa krakowska,  rzodkiewki,   herbata  z cytryną. Zupa zacierkowa 1,3, 9  ziemniaki, pieczone udko z kurczaka sałata ze śmietaną7 sok tłoczony Danonki do picia 7, podpłomyki pszenne1,            ½  banana

WTOREK 21.05.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Muszelki  czekoladowe  1 na mleku7 chleb baltonowski  i żytni 1 z masłem7, ser  żółty7, sałata, ogórek świeży, herbata  z cytryną. Zupa ogórkowa 7,9  kasza  pęczak 1  gulasz wieprzowy 1 sałatka z buraczków,  kompot wiśniowy,  kiwi Kanapki 1  z masłem 7, szynka babuni, papryka świeża, herbata z cytryną. Pestki dyni

ŚRODA 22.05.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Chleb baltonowski i razowy1 z  masłem 7, filet z indyka, ogórek kiszony, kakao na mleku7  herbata z cytryną Zupa grochowa9,  Łazanki 1,3 z mięsem i kapustą,  sałatka z  pomidorów,   sok z dyni Bułka pszenna 1  z masłem 7 i powidłami, herbata z cytryną, jabłka

CZWARTEK 23.05.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Gwiazdeczki cynamonowe 1  na mleku 7 , chleb baltonowski i orkiszowy1 z masłem 7 mielonka tyrolska , rzodkiewki, kiełki słonecznika, herbata z cytryną Zupa ziemniaczana           zasmażana 1,9 ,pierogi z           serem 1,3,7 marchewka  do pochrupania, kompot truskawkowy. Ciasto cytrynowe1,3,7, herbata z cytryną, mandarynki

PIĄTEK 24.05.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kasza manna 1 na   mleku 7 Bułka pszenna 1 z  masłem7,  twaróg waniliowy7 herbata  z cytryną Zupa jarzynowa  1,7,9  ziemniaki, filety rybne smażone 1,4 , surówka z kiszonej kapusty,  sok  z jabłek Deser jogurtowy z owocami 120g 7, herbatniki1,3,7,               soczki 0,2L

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.   Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne