POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK  18.06.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku7, chleb baltonowski i razowy1 z masłem7,  szynka szlachecka, sałata, rzodkiewki, herbata  z cytryną Zupa brokułowa 7,9, spaghetti  z mięsem i warzywami 1,3 ogórek kiszony, sok jabłkowo-wiśniowy Kanapki 1 z masłem i żółtym serem,7, papryka czerwona, herbata z cytryną. Pestki dyni

WTOREK  19.06.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Muszelki czekoladowe1na mleku7, chleb baltonowski i żytni1 z masłem7, pasztet pieczony, ogórek świeży, herbata  z cytryną Zupa pomidorowa z ryżem 7, 9 , młode ziemniaki, gulasz wieprzowy 1 sałata ze          śmietaną 7  lemoniada Kanapki1 z masłem7 i kiełbasą szynkową, rzodkiewki, herbata z cytryną

ŚRODA 20.06.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Chleb baltonowski i orkiszowy  1 z masłem 7 pasta z jaj ze szczypiorkiem 3,10 kakao na mleku7 herbata z cytryną Zupa koperkowa 7,9,młode  ziemniaki,  ryba pieczona 1,4 , sałatka z pomidorów z oliwek, sok tłoczony Ciasto murzynek 1,3,7 , herbata z cytryną, czereśnie

CZWARTEK 21.06.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki miodowe 1 na mleku7 chleb baltonowski  i graham1 z masłem7, kiełbasa żywiecka, papryka żółta , herbata  z cytryną Rosół z makaronem 1,3,9, ziemniaki młode, udka kurczaka pieczone, marchew  z groszkiem1,7, kompot wiśniowy Bułka pszenna1 z masłem7 i  dżemem owocowym 100%, herbata z cytryną

PIĄTEK  22.06.2018 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne 1 na mleku 7 chleb baltonowski  i razowy1z masłem7, polędwica sopocka, pomidory , herbata  z cytryną Barszcz biały 7, 9 , łazanki 1,3,7 suflet wołowo-wieprzowy, surówka z młodej kiszonej kapusty,  sok z dyni Jogurt pitny owocowy7 , podpłomyki pszenne1

Główne alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

  Główne alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne