POSIŁKI

 

PONIEDZIAŁEK 15.07.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Muszelki czekoladowe 1na mleku7 chleb baltonowski i orkiszowy 1 z masłem7,kiełbasa szynkowa, ogórek świeży, herbata  z cytryną. Zupa pomidorowa  z makaronem1,7,9, ziemniaki, potrawka z kurczaka 1 surówka z białej kapusty,  sok z jabłek Kisiel owocowy 1, biszkopty 1,3,7, czereśnie

WTOREK 16.07.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kółeczka miodowe  1 na mleku7 chleb baltonowski  i razowy1 z masłem7, pasta serowo-jajeczna ze szczypiorkiem 3,7,10,  herbata  z cytryną. Zupa ryżowa9, ziemniaki, kotlet mielony1,3, marchew mini karotka 1,7, kompot wiśniowy. Kanapki 1 z masłem7 i pasztecikiem drobiowym , ogórek kiszony,  herbata z cytryną. Maliny świeże

ŚRODA 17.07.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane1 z masłem7, szynka babuni, rzodkiewki , kakao mleku 7 herbata z cytryną Zupa ze świeżych kalafiorów7,9, naleśniki z serem7 surówka z marchwi z rodzynkami, sok tłoczony  Ciasto drożdżowe 1,3,7, herbata owocowa. nektarynki

CZWARTEK 18.07.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kulki czekoladowe1 na mleku7, chleb baltonowski i graham 1 z masłem7, polędwica sopocka, pomidory, herbata z cytryną Kapuśniak z młodej kapusty zasmażany, 9 kasza gryczana, strogonoff 1 , mizeria 7 , kompot truskawkowy Kanapki 1  z masłem 7 i kiełbasą podwawelską, sałata, herbata z cytryną

PIĄTEK 19.07.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane1 na mleku7, chleb biały i orkiszowy 1z masłem7, ser żółty 7 , warzywa świeże,  herbata z cytryną Biały barszcz 1,7,9, ziemniaki, ryba pieczona 1,4, sałata lodowa z papryką i oliwą z oliwek, sok owocowy tłoczony Jagodzianki 1,3,7, soczki owocowe 0,2L

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.    Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

 

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne