POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK  19.02.2018 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Płatki żytnie 1  na mleku7, chleb biały i graham1 z masłem7, kiełbasa szynkowa , papryka, herbata z cytryną. Barszcz czerwony 7, 9 spaghetti z mięsem i warzywami  1,3,7 , ogórek kiszony,  sok tłoczony Chałka z kruszonką 1,3,7 , herbata owocowa, małe danonki7

 

WTOREK 20.02.2018 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Muszelki zbożowe                       ( czekoladowe )1 na  mleku7 chleb  baltonowski  i  razowy1 z masłem 7, kiełbasa  żywiecka, ogórek świeży, herbata z cytryną. Krupnik 1,9 ziemniaki, sztuka mięsa w delikatnym sosie chrzanowym 1 surówka z kapusty pekińskiej 10 kompot truskawkowy,  jabłka i gruszki w cząstki Kanapki1  z masłem 7 i serkiem śmietankowym 7 , szczypiorek, herbata z cytryną, pomarańcze

 

ŚRODA 21.02.2018 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Gwiazdeczki cynamonowe 1 na mleku7, chleb baltonowski i żytni1 z masłem7 , szynka prasowana, rzodkiewki, herbata z cytryną. Rosół z makaronem 1,3,7,9 , Ziemniaki,  udko kurczaka pieczone,  marchew  mini karotka gotowana 7 ,sok z dyni Bułka 1z masłem i pomidorem, herbata z cytryną, winogrona

CZWARTEK 22.02.2018 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Kulki zbożowe                                      ( czekoladowe ) 1 chleb baltonowski i orkiszowy1 z masłem7 , pasta z wędzonej makreli 4,3 , ogórek kiszony,             herbata z cytryną Zupa fasolowa z zacierkami1, 9 , ziemniaki,   suflet wołowo-wieprzowy, mizeria 7 kompot wiśniowy. Owoce sezonowe Ciasto murzynek 1,3,7 , herbata z cytryną, mandarynki

PIĄTEK 23.02.2018 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne1   na mleku7 chleb baltonowski i razowy 1 z masłem7,ser żółty 7  sałata, rzodkiewki , herbata  z cytryną Kapuśniak ,9 ziemniaki, kotlet z jaja 1,3 fasolka szparagowa zielona 1,7 sok tłoczony Jogurt naturalny 7 z przecierem owocowym, ½ banana, rurki waflowe puste 1,3,7

Główne alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach Smacznego

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne