POSIŁKI

  PONIEDZIAŁEK 18.03.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Płatki karmelowe1 na mleku7 chleb baltonowski i razowy 1   z masłem 7, schab po góralsku, papryka świeża , herbata  z cytryną. Kartoflanka zasmażana 9  makaron muszelki 1,3 pierś z indyka w sosie słodko-kwaśnym, ogórek kiszony, sok z dyni Kisiel owocowy1, biszkopty1,3,7, kiwi

WTOREK 19.03.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Muszelki czekoladowe  1 na   mleku 7chleb baltonowski  i żytni1 z masłem7, ser  żółty 7 sałata, rzodkiewki,  herbata  z cytryną. Zupa pieczarkowa z makaronem1,7,9 ziemniaki,  pieczone udko z kurczaka , mizeria, kompot truskawkowy . Jabłka Kanapki 1z masłem7  i szynką babuni, warzywa świeże, herbata z cytryną. Pestki dyni

ŚRODA 20.03.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Bułka pszenna 1 z masłem7, parówki z szynki, ketchup łagodny Pudliszki,  kawa inka1 na mleku7  herbata z cytryną Zupa ogórkowa  7, 9   kasza jęczmienna 1  pulpety gotowane  w jarzynach,  surówka z czerwonej kapusty10  sok jabłkowy Ciasto piaskowe 1,3,7, herbata z cytryną, mandarynki

CZWARTEK 21.03.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane  na mleku7 chleb baltonowski i razowy 1z masłem7,kiełbasa krakowska, pomidory,   herbata z cytryną Biały barszcz1,7,9 , kopytka, sztuka mięsa w sosie własnym1buraczki na ciepło 1,7, kompot wiśniowy Kanapki 1  z masłem7  , salami szlacheckie,  ogórek kiszony, herbata z cytryną, winogrona

PIĄTEK 22.03.2019 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Owsianka 1 na   mleku 7 chleb baltonowski  i orkiszowy1z masłem7,  serek biały,  rzodkiewki,  herbata  z cytryną Zupa krem warzywny z grzankami 1, 7,9, ziemniaki, ryba pieczona 1,4  sałatka z kapusty kiszonej i jabłka, sok  Przekąska jogurtowa z owocami Bakoma7 , podpłomyki pszenne1 soczki owocowe 0,2l

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.   Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne