POSIŁKI

Poniedziałek  19.10.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jaglane na  mleku 7 chleb baltonowski  i orkiszowy1   z masłem 7   kiełbasa krakowska, rzodkiewki,    herbata  z cytryną. Pestki dyni Zupa ze słodkiej kapusty, zasmażana,  9  makaron świderki1,3 gulasz wieprzowy1 sałatka z ogórka kiszonego i jabłka,  sok tłoczony . Mus jabłkowy,  podpłomyki pszenne, soczki 0,2L

Wtorek 20.10.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku 7 chleb baltonowski  i razowy 1 z masłem 7 szynka gotowana,  pomidory,  herbata  z cytryną. Zupa ryżowa  9 ziemniaki, pieczone udka z kurczaka, marchew mini karotka  gotowana 1,7 kompot  wieloowocowy Bułka 1  z masłem7 i dżemem 100% bez dodatku cukru, herbata z cytryną. Pomarańcze

Środa 21.10.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie 1 na mleku 7 chleb baltonowski i razowy 1 z masłem 7 ,twarożek ze szczypiorkiem 7 herbata z cytryną. Danonki Krupnik 1, 9 ziemniaki,  ryba po grecku 4  surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki, sok z dyni  Galaretka owocowa,             biszkopty 1,3,7

Soczki 0,2L

Czwartek  22.10.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kulki zbożowe o smaku czekoladowym 1 na mleku7, chleb  baltonowski i żytni 1 z masłem 7 pasztet pieczony,   ogórek kiszony,  herbata z cytryną. Czerwony barszczyk 7, 9, ziemniaki, pieczeń rzymska 1,3 sałata ze śmietaną 7 sok  marchwiowy Kanapki1  z masłem7 i serkiem  topionym 7, szczypiorek, herbata z cytryną. Jabłka

Piątek 23.10.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Płatki jęczmienne 1 na                 mleku 7chleb baltonowski i orkiszowy1 z masłem 7 jajko na twardo 3  szczypiorek, sałata, herbata  z cytryną Zupa pomidorowa z ziemniakami 7, 9 , racuszki z jabłkiem 1,3,7 sok z gruszek  Rogaliki z kruszonką 1,3,7, soczki owocowe 0,2L, rodzynki

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.   Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne