POSIŁKI

Poniedziałek  09.03.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Kuleczki czekoladowe lubella1  na  mleku 7 chleb baltonowski  i  razowy 1    z masłem 7 , schab gotowany, ogórek kiszony, herbata  z cytryną. Pestki dyni Zupa jarzynowa7,9 ryż biały, gulasz z piersi indyka 1, surówka z czerwonej kapusty 10  sok tłoczony . Serek owocowy w saszetce 7, bułeczki maślane 1,3,7, herbata z cytryną

Wtorek 10.03.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku 7 chleb baltonowski  i orkiszowy1 z masłem 7 , ser żółty 7 sałata, rzodkiewki,  herbata  z cytryną. Rosół z makaronem 1,3,9  ziemniaki, kotlet mielony 1,3 marchew z groszkiem 1,7 kompot  wiśniowy Kanapki  1 z masłem7 i  salami szlacheckim, rukola, herbata z cytryną. Winogrona

Środa 11.03.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Chleb  baltonowski i razowy 1 z  masłem 7 ,obsuszana kiełbasa drobiowa,  pomidory, kakao na mleku,   herbata  z cytryną. Zupa brokułowa 7, 9 łazanki1,3  z gotowanym mięsem wołowo-wieprzowym, sałatka z kiszonego ogórka, jabłka i cebulki,  sok  tłoczony Bułka 1  z masłem 7, dżem 100% owocowy bez dodatku cukru, herbata z cytryną. Gruszki

Czwartek  12.03.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie 1 na mleku 7  chleb baltonowski i razowy 1 z masłem 7  twarożek ze szczypiorkiem 7 herbata z cytryną. Barszcz czerwony 7, 9  kasza jęczmienna 1 wieprzowina w sosie własnym1 , sałata ze śmietaną 7      kompot truskawkowy Kanapki 1 z masłem 7 polędwica  sopocka,  papryka, herbata z cytryną. Jabłka

Piątek 13.03.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane1   na  mleku7chleb baltonowski i orkiszowy 1 z  masłem 7 ,jajko krojone 3  sałata,  herbata  z cytryną Grochówka z zacierkami 1,9   ziemniaki, pulpety rybne w sosie koperkowym 1,3,4 surówka z kiszonej kapusty, sok   z jabłek.             Drożdżówki z marmoladą 1,3,7 , soczki 0,2L

pomarańcze

 

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.   Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.   Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne