POSIŁKI

Poniedziałek 09.11.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku 7 chleb baltonowski  i razowy1 z masłem 7 szynka weselna, papryka, herbata  z cytryną. Zupa  szczawiowa 7,9  ziemniaki, gulasz wieprzowy surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy10 sok tłoczony Bułka 1 z masłem 7 i powidłami śliwkowymi, herbata z cytryną, pestki dyni

Wtorek 10.11.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki  żytnie 1 na   mleku 7chleb baltonowski 1 i orkiszowy 1 z    masłem 7  schab pieczony,  pomidory,   herbata z cytryną. Zupa brokułowa 7,9  spaghetti z mięsem mielonym i warzywami ogórek kiszony w słupki,   sok owocowy. Gruszki Serek  Bakuś  kieszonka 7 , herbatniki petit beurre 1,3,7, soczki owocowe 0,2L

Czwartek  12.11.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki miodowe1 na mleku 7, chleb baltonowski i razowy1 z masłem 7, kiełbasa krakowska, kiełki słonecznika,   herbata z cytryną. Zupa pomidorowa z ryżem 7,9 , ziemniaki,  kotlet z piersi indyka , mizeria 7, kompot wieloowocowy. Jabłka Kanapki 1  z masłem 7 i kiełbasą podwawelską, sałata, rzodkiewki, herbata z cytryną

Piątek 13.11.2020 R

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Płatki jęczmiennena                 mleku 7chleb baltonowski i orkiszowy1 z masłem 7 jajko na twardo 3,10, sałata, szczypiorek,  herbata  z cytryną Zupa ogórkowa7, 9   ziemniaki,  pieczona ryba 1,4, bukiet warzyw gotowanych 1,7  sok z gruszek            Drożdżówki  z serem1,3,7  soczki owocowe 0,2L.

Woda źródlana dostępna na żądanie w każdej sali.  Soki tylko tłoczone. Słodzimy głównie miodem.   Podstawowe  alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach. Smacznego!

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne