POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK 23.10.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki żytnie 1na  mleku7 chleb baltonowski i orkiszowy 1 z masłem7, ser żółty 7,   ogórek świeży , sałata, herbata z cytryną Biały barszcz 1,7, 9 , makaron 1,3 gulasz wieprzowy 1, sałata lodowa  ze śmietaną 7 sok tłoczony Kisiel cytrynowy do picia 1, wafle kukurydziane , jabłka

WTOREK 24.10.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 Kółeczka cynamonowe 1  na mleku chleb  baltonowski  i  graham1 z masłem 7, polędwica sopocka, papryka,  herbata z cytryną. Ryżanka z warzywami 9, ziemniaki, kotlet z piersi indyka  marchew     gotowana 1,7 kompot śliwkowy.            Jabłka, gruszki w cząstki Kanapki z pieczywa mieszanego 1 z masłem 7 serek naturalny Almette 7  szczypiorek,  herbata z cytryną

ŚRODA 25.10.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki karmelowe 1 na mleku 7   chleb biały i razowy1 z masłem 7 kiełbasa krakowska, pomidory, herbata z cytryną. Zupa kalafiorowa 7,9 , ziemniaki, ryba po grecku 4 sałatka z ogórka kiszonego, jabłka i cebulki,  sok tłoczony Ciasto piaskowe 1,3, 7  herbata z cytryną, pomarańcze

CZWARTEK 26.10.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Bułka 1 z masłem 7 parówki z szynki, ketchup łagodny kawa inka 1na mleku 7 herbata z cytryną. Krupnik 9  ziemniaki,  pieczeń rzymska 1 , sałatka z buraczków, kompot truskawkowy Chleb baltonowski i graham 1 z masłem 7, szynka pieczona, rzodkiewki, herbata z cytryną. Owoce w cząstki

PIĄTEK 27.10.2017 R.

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki jęczmienne na   mleku 7, chleb baltonowski i razowy 1 z masłem 7 jajko 3 na twardo, sałata, ogórek świeży, herbata z cytryną Zupa pomidorowa z makaronem 1,3,7 , ziemniaki, wątróbka drobiowa 1 , surówka z kiszonej kapusty, sok tłoczony Bułka maślana 1,3,7  serek owocowy w saszetce 7 , kiwi

  Główne alergeny oznakowane zgodnie z załącznikiem wywieszonym przy jadłospisach  Smacznego 🙂

     SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika) do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25.02.2011 r.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy( włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe, migdały i produkty    pochodne
  1. Seler i produkty pochodne
  2. Gorczyca i  produkty pochodne
  3. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  4.  Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr

w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2dla produktów w postaci    gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do  spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

  1. Łubin i produkty pochodne
  2. Mięczaki i produkty pochodne